Hi, ik ben Cecília

Ik geloof dat iedere vrouw de keuze heeft om haar dromen na te streven. Loskomen van je verleden is ontzettend belangrijk als je een écht vrij en gelukkig leven wilt leven. Van jongs af aan heb ik voor een vak gekozen waarbij ik voor mensen zorg en hen coach. Eerst jarenlang als verpleegkundige. Daarna als leidinggevende in de zorg. Vervolgens als docent Gezondheidszorg & welzijn en nu als coach. Ik studeerde NLP en Time Line Therapy, wat een onderdeel van NLP is en ontdekte de kracht van deze methodieken. Hoe je op een krachtige manier je negatieve emoties uit het verleden kon verwerken, negatieve gedachten kunt loslaten en succesvol doelen kunt stellen & behalen. Ik heb zelf ook mogen ervaren hoeveel bijzondere en mooie uitkomsten dit kan geven. Het is echt een verrijking voor je leven! Daarnaast heb ik ervoor gekozen om Psychologie te gaan studeren, omdat ik geloof dat persoonlijke ontwikkeling key is voor ons persoonlijke welzijn én omdat ik zoveel mogelijk waarde wil bieden in de  coaching die ik aanbied.

Net zoals jij heb ik (een/ meerdere) trauma(s) meegemaakt. Van adoptie & seksueel misbruik tot een auto-ongeluk. En van abortus tot een medisch kinderwensproces met meerdere miskramen.

Van de buitenkant zou je hebben gezegd: “Vrolijke meid”. En in zekere zin was dat ook zo. Ik leefde mijn leven. Deed het goed op school en op het werk. Vond mijn opleidingen & werk leuk. Had vriendinnen. Leuke hobby’s. Niets aan de hand zou je zeggen. En toch vrat er iets aan mij. Ik was niet intens gelukkig. Ik voelde mezelf vaak boos en had stemmingswisselingen. Zo erg dat ook mijn omgeving er last van had. Soms vond ik het heerlijk om in mijn ellende weg te zakken. Zielig zijn. Boos zijn. Mezelf met negatieve gedachten voeden en alle negatieve emoties de revue laten passeren. Ik was onzeker en vond contacten & menigte spannend/ eng. Ik heb dingen gedaan die als onderliggend probleem hadden dat ik geen zelfliefde en zelfwaardering had. Jarenlang was dit het geval. Aan de oppervlakte en van buiten was ik gelukkig en maar van binnen voelde ik dat ik met veel negatieve bagage rondliep.

Tot het moment waarop ik realiseerde dat het zo niet verder kon. Ik maakte mezelf ongelukkig. Ik wilde sterk zijn, zelfverzekerd zijn, gelukkig zijn.

Ik maakte de keuze om er iets aan te doen. Ik ging, afhankelijk van de situatie naar diverse psychologen & en een pastoraal werker. En ik verdiepte mezelf als coach in mensvisie en menswaarden. Dit maakte dat ik tot meerdere inzichten kwam.

 

Ik ben waardig als mens. Ik ben genoeg. Ik doe ertoe. Ik mag zijn, zoals ik ben. Sterker nog: het is noodzakelijk dat ik er ben!

Ik voelde dat mijn talenten en kwaliteiten belangrijk waren. Voor mezelf en ook voor anderen. Ik kan zelfs mijn pijn en trauma’s gebruiken om anderen te bemoedigen en te helpen. Ik kan van betekenis zijn. Hoe waardevol is dat?! Door de keuze te maken en de stap te zetten heb ik gezien dat het mogelijk is om je leven 180 graden om te draaien. Van ongelukkig zijn naar gelukkig zijn. En van een onzekere vrouw naar een zelfverzekerde vrouw. Een leven waarin ik de regie heb en niet het trauma!

En daarom geloof ik dat welk trauma je ook hebt meegemaakt, je hebt altijd een keuze. Een keuze om te kiezen voor een zelfverzekerd, gelukkig leven waarin jij de regie hebt. Waarin jij een zelfverzekerde vrouw bent die streeft naar een zinvol leven, waarin jij je volle potentieel leeft!

Ben jij die vrouw?

Weetjes over mij

Liefs, Cecília